woensdag 26 juli 2017

Heerlijke couscous

In de laatste weken voor de zomervakantie staat er geregeld een avondprogramma op mijn werk in de agenda. De ene keer eten we dan een hapje in het dorp met wat collega's, soms neem ik een restje mee van huis om op te warmen, een ander keer haal ik iets lekkers in de supermarkt. Dat laatste deed ik vorige week. Mijn oog viel op de Marokkaanse kip couscous maaltijdsalade. Couscous, daar houd ik wel van en met de zomerse temperaturen van die dag is een maaltijdsalade altijd een fijn diner.


Gesmuld heb ik. Heerlijk! En daarom nam ik de wikkel van de salade mee naar huis. Hihihi ... Bij het maken van mijn boodschappenlijstje maandagochtend pakte ik de wikkel erbij en haalde een aantal ingrediënten in huis. Veel ingrediënten had ik ook wel op voorraad. 

Het was natuurlijk een beetje gokken met de hoeveelheden en ook niet alle ingrediënten had ik voorhanden. Maar wat vond ik het leuk om aan de hand van een wikkel zelf een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Het was een leuke uitdaging en ... heerlijk gelukt!

Hebben jullie al zin gekregen in heerlijke couscous à la Ilse? Hier volgt het recept. Een hele lijst. Persoonlijk houd ik altijd van korte lijstjes. (Daar selecteer ik kookboeken en recepten op.) Mogelijk heb jij ook al wel het één en ander in de voorraadkast staan en valt je boodschappenbriefje kort uit. Laat je me weten of het jou/jullie ook zo goed gesmaakt heeft? 


Dit heb je nodig ...

... voor de gekruide kip:
  • 1 stuk kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 teen (of kleine teen) uitgeperste knoflook
  • peper en zout

... voor de dressing:
  • sap van 1 limoen (of citroen)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1/2 teen (of kleine teen) uitgeperste knoflook
  • 5 blaadjes munt

En verder:
  • 350 gram couscous
  • 300 gram spinazie
  • 1/2 komkommer
  • 10 cherry-/snoeptomaatjes
  • een kleine paprika (wij hadden paprikaatjes uit eigen tuin)
  • 1 kleine (rode) ui
  • 20 gram amandelen
  • 6 gedroogde abrikozen
  • peper en zout

Zo maak je het:
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de gekruide kip in een kom, voeg de kip toe, roer door en laat dit ongeveer 10 minuten marineren.
  • Snijd ondertussen de halve komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in dikke plakken.
  • Snijd de tomaatjes in vieren, de paprika en abrikozen in stukjes.
  • Snipper de ui.
  • Hak de spinazie wat kleiner.
  • Rol de muntblaadjes op en snijd in heel dunne reepjes. Meng dit samen met alle ingrediënten voor de dressing. 
  • Bak de kip in een droge koekenpan totdat deze gaar is. Laat afkoelen op een bord met een keukenpapiertje erop.
  • Wel de couscous in heet water met wat zout voor ongeveer 5 minuten.
  • Roer de couscous los in een grote schaal, meng vervolgens de spinazie, komkommer, tomaatjes, ui en paprika erdoor. Voeg zout, peper en dressing naar smaak toe (misschien hoef je niet alle dressing toe te voegen). Strooi tot slot de abrikozen en amandelen erover.


Smullen maar!

1 opmerking:

  1. Wij maken de couscoussalade altijd vegetarisch, maar met deze gekruide kip zal die vast heerlijk smaken!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...