Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari, 2015 tonen

En nu ...? (CAL 2015 - week 7 en 8)

En nu ...? Na 8 weken haken aan CAL 2015 is mijn gehaakte vierkant net zo groot als ons mega grote kussen. Even twijfelde ik ... de kleurencombinatie vind ik prachtig, de wol haakt heerlijk weg en er komen vast nog vele leuke patroontjes voorbij ... zal ik verder haken? Mijn mega granny niet als kussenhoes, maar toch als deken?  Nee, mijn gehaakte vierkant wordt niet groter. Ik ga er nog een leuk randje omheen haken en maak er dan een mooie kussenhoes van! Inmiddels heb ik van dezelfde wol ook twee kleine kussenhoesjes gehaakt. Een mooi stel samen straks bij ons op de bank! Wordt vervolgd ...

Chocolade browniemuffins

Via pinterest vond ik weer een heerlijk recept voor een lekkernij zonder geraffineerde suikers. Natuurlijk moest dit recept getest worden ... heel vervelend ... ;-).  Ik paste het recept iets aan en maakte het zo! Dit heb je nodig: 250 gram volkorenmeel 6 el cacao 2 tl wijnsteenpoeder (bakpoeder) 125 gr oerzoet 50 gr grof gemalen noten (hazelnoten, walnoten, amandelen) snufje zout 250 ml karnemelk 2 eieren 100 gr roomboter 3 el honing Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en honing in een pannetje. Doe alle natte ingrediënten  in een kom; voeg de gesmolten boter en honing ook toe. Meng alle droge ingrediënten in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje bij de natte ingrediënten . Goed mengen. Schep het mengsel in muffinvormpjes (ik vulde 18 vormpjes) en zet dit 20 tot 25 minuten in de oven. Smullen maar!

Gehaakte krukjes

Gevulde weken op het moment en ze zullen de komende tijd zeker niet minder gevuld worden nu mijn opleiding weer gestart is en er nog veel meer leuke dingen op stapel staan! Over die andere leuke dingen later meer ... Daardoor helaas wat minder naaiwerk. Maar haken ... ach, dat gaat zo even tussendoor ... terwijl de kinderen 's avonds na het eten Sesamstraat kijken of als de boerenkool staat te pruttelen op het fornuis.  Hier zag ik veel te leuke gehaakte krukjes voorbij komen. Dank je wel, Janneke, voor het delen van het patroon. Ik kocht een krukje voor zoon- en dochterlief bij de bekende winkel met de A en het garen haalde ik bij onze plaatselijke wolwinkel. Wat een leuke klus om te doen! De krukjes staan nu heel gezellig als "nachttafeltjes" naast de bedden met een boek erop om uit (voor) te lezen.

CAL 2015 - week 5 en 6

Een heerlijk begin van mijn weekend op vrijdagavond ... Gisteren nog een stukje gehaakt samen met zoonlief ... ... en nu weer heel geduldig wachten op de volgende vrijdag!